به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین سید اسماعیل حسینی مقدم در جلسه اندیشهورز مدیران روابط عمومی ادارات اوقاف استانهای اصفهان، البرز، تهران، گیلان، مرکزی و قم اظهار کرد: قم دارای اهمیت فراوانی در دنیای اسلام است، از آن جهت که تنها شهری است که در دنیا به عنوان حرم اهل بیت(ع) از آن یاد شده و این توصیف را امام صادق(ع) ایراد فرمودهاند.
وی افزود: امام رضا(ع) هم در حدیثی پیرامون شخصیت حضرت فاطمه معصومه(س) لقب معصومه را به ایشان دادهاند و زیارتشان را مساوی زیارت خود قلمداد کردهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه در خاندان امام کاظم(ع) با وجود دختران دیگر، هیچ یک در کمال و معنویت و معرفت به پای حضرت معصومه(س) نمیرسند گفت: امامزادگان بسیاری در قم مدفون هستند که هر یک جزو فقهای بزرگ عصر خود به شمار میرفتند و بقاع متبرکه آنها محل احترام و زیارت زائرانی از اقصی نقاط جهان است.
وی ادامه داد: محله چهل اختران در قم یکی از مهمترین مراکز زیارتی به شمار میرود و قرار است با اجرای طرح توسعه و بهسازی، ضلع سوم زیارتی قم در کنار حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران ایجاد شود.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب در جریان سفر به قم تصریح کرد: ایشان گفتند اگر هر یک از امامزادگان مدفون در قم در شهر دیگری بودند، به قطبی برای آن مکان تبدیل میشدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: مزار مقدس شیخان از دیگر مکانهای زیارتی مهم شهر قم محسوب میشود، مزاری که مدفن اصحاب ائمه اطهار(ع)، شهدای بزرگوار دوران انقلاب و دفاع مقدس و بیش از ۴ هزار مجتهد و فقیه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قم برگزاری جلسه اندیشهورز روابط عمومیهای ادارات اوقاف استانهای مختلف اقدام مبارکی است گفت: همفکری برای اصلاح نگاه به وقف در بین خواص و عوام، باید یکی از دستورکارهای اینگونه نشستها باشد زیرا اندیشه پرهیز از وقف در طول تاریخ تبلیغ شده و هنوز در بین برخی از اقشار وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم افزود: اصلاح نگاه مردمی به مقوله وقف کار بسیار مهم و وظیفه همه ادارات کل اوقاف در سراسر کشور است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه توجه دادن نوجوانان و جوانان به وقف و دیگر مقولات مذهبی و دینی، نیاز به برنامه مدون و بازنگری در فعالیتهای قبلی دارد خاطرنشان کرد: باید با استفاده از شیوههای نو، اجازه فاصله گرفتن نسل امروز و فردا با مفاهیم مذهبی را ندهیم.
وی ادامه داد: واقعیت آن است که نسل گذشته حضور بیشتری در بقاع متبرکه داشتهاند ولی میتوان با راهکارهای جدید و روزآمد، این فرهنگ را در بین نسل امروز و فردا هم نهادینه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم عملکرد متولیان وقف اعم از کارکنان اوقاف یا متولیان خصوصی را مورد توجه قرار داد و گفت: عملکرد ضعیف در دورههای تاریخی گذشته و عدم امانتداری آنها موجب نگاه منفی مردم به مقوله وقف شده بود و همین امر سبب شد در زمینه رشد کیفی موقوفات، اتفاق مهمی را مشاهده نکنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم تصریح کرد: در هر شهر و استانی، موقوفات بزرگی وجود دارند که منبع اصلی درآمد وقف به شمار میروند و بیشتر مربوط به گذشته هستند، باید فضایی فراهم کنیم که امروز هم شاهد وقف چنین املاک بزرگی باشیم.
وی با اشاره به فاصله زیاد کمی و کیفی موقوفات جدید با وقفهای قدیمی گفت: زمان حکومت نادرشاه و پهلوی اول و دوم، دوران سختی برای وقف بوده چرا که آنها به دنبال تصاحب موقوفات بودهاند ولی در دورههای دیگر، شاهد وقف از سوی برخی دولتمردان و صاحب منصبان بودهایم.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم تصریح کرد: امروز هم لازم است دولتمردان ما برای احیای فرهنگ وقف، اقدام عملی داشته باشند و مشوقهای جذاب و قابل توجه برای واقفان وضع کنند و مطمئن باشند این کار با استقبال مردمی مواجه خواهد شد و تجربه این کار در برخی شهرهای کشور وجود دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم تعامل با دستگاههای مختلف برای امور ترویجی و تبلیغی پیرامون وقف را مورد توجه قرار داد و گفت: مهمتر از اینها، نتیجهای است که از کارمان میبینیم به این معنا که چقدر مردم نسبت به فرهنگ وقف گرایش مییابند.
وی خاطرنشان کرد: اتاقهای اندیشهورز ادارات اوقاف باید طرحی نو دراندازند و به سراغ اقشاری بروند که تمایل به وقف در آنها زیاد است به دیگر سخن، یکی از رسالتهای مهم روابط عمومیها، واقفپروری است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم افزود: استفاده از فرصت فضای مجازی برای معرفی امامزادگان و بقاع متبرکه اقدام خوبی است که روابط عمومیهای اوقاف استانهای مختلف نسبت به آن اهتمام دارند.
۳۱۳/۳۲